Κίτρινη Πατάτα

ΜΙΧΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΣ


Πατάτες Βροντούς

Εκεί όπου η φύση προίκισε το κλίμα και το έδαφος και η βλάστηση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών, όπως πυκνά δάση από οξιές και έλατα, καρυδιές, φουντουκιές, ξινομηλιές, αγριοαπιδιές και κρανιές, αλλά και μεγάλη ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού, βοτάνων και αγριολούλουδων, είναι «κρυμμένη» η χρυσή πατάτα Α. Βροντούς, σε μια πανέμορφη και καταπράσινη λεκάνη της οροσειράς Βροντούς, ανάμεσα στην κορυφή του Λαϊλιά και του Μενοίκιου όρους.
Οι κάτοικοι της Άνω Βροντούς έχουν ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή γεώμηλων, καθώς οι πατάτες της Βροντούς, από τα παλιά ακόμη χρόνια ξεχώριζαν για τη γεύση τους, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν του χωριού. Στην Ελλάδα, η λέξη Βροντού άλλωστε, έγινε συνώνυμη της πατάτας.
Σημαντικός παράγοντας της νοστιμιάς της πατάτας είναι ο παρατεταμένος χειμώνας της περιοχής που σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη βοηθούν να συσσωρεύσει περισσότερο άμυλο. Η φημισμένη πατάτα της Άνω Βροντούς, η κίτρινη πατάτα, απόκτησε σήμα και επωνυμία σε ειδική συσκευασία.

Η ιστορία της πατάτας

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον...

Διαβάστε την συνέχεια...

Τα οφέλη της πατάτας

Μια μεγάλη πατάτα με τη φλούδα της καλύπτει το 46% των αναγκών...

Διαβάστε την συνέχεια...

Επικοινωνια

Ν.Π.Ο. Σερρών - Λευκώνα
T: 6984135072
kyrmichts@gmail.com

Περισσότερα...

  

Κίτρινη Πατάτα - Μιχτσόγλου Κύριλλος

Copyright © 2014. All Rights Reserved.